projecten

 

bureau

 

contact

 

 

     

 

POTSTAL

Prototype, Groningen

Opdrachtgever: Libau, Groningen
Omvang: 3.500 m² in Noord Laren
Ontwerp: 2006 - 2007

Potstal voor koeien in Noord Laren
Dit stalontwerp was een onderdeel van de studie ‘Vitaal Platteland, Vitale Architectuur’, georganiseerd door Libau, de provinciale welstandsorganisatie van Groningen.


Het ontwerp van de groepsruimtes aan weerszijden van een middenpad geeft zowel de boer als het publiek de gelegenheid de Limousin koeien van dichtbij te bekijken.


De open kapconstructie is omwille van de uitstraling en de duurzaamheid volledig van hout en in zichzelf stabiel. Door de vorm en detaillering van het ‘zwevende’ dak ontstaat een prachtige beschutte stalruimte met zicht op het omringende erf en het landschap rond het Noordlaardermeer.